Patuljasti zec kao kućni ljubimac

Patuljasti zec iliti kunići su grupa manjih rasa zečeva, uključujući italijanske i evropske patuljaste zečeve. Odlikuje ih kratko i meko krzno, mala veličina tela i ljupki izgled. Obično su manji od standardnih zečeva i imaju kratke zečje uši. Niže kategorije veličina kunića su označene kao patuljaste rase zečeva. Izuzetno su slatki i odlični su kućni ljubimci. Osim toga, relativno ih je lako brinuti sve dok znate šta radite.

Smatra se da su patuljasti zečevi rezultat selektivnog uzgoja tokom hiljada godina. Njihovi preci su najverovatnije bili lovci i lešinari iz etimološkog divljeg tipa. Naziv patuljak se odnosi na činjenicu da su ovi zečevi manji od standardnih rasa. Pored toga, njihove uši su uglavnom kraće od drugih rasa zečeva. Ove karakteristike čine da izgledaju slađe i dražesnije od običnih zečeva. Međutim, veličine kućice za kuniće niže kategorije nisu tako udobne kao što bi se moglo misliti. Treba im dosta prostora za trčanje i skakanje.

Patuljasti zec kao kućni ljubimci

Patuljasti zečevi su grupa domaćih zečeva koji imaju jedinstvene kvalitete. Zbog svoje prirode kao hipoalergenih kućnih ljubimaca, patuljasti zečevi čine odličan izbor za pojedince sa alergijama ili specifičnim potrebama kućnih ljubimaca. Takođe ih je lako održavati jer su uglavnom mirni i jedu manje od drugih rasa zečeva. Međ

Patuljasti zečevi su poznati po svojoj nežnoj prirodi i slatkom izgledu. Takođe su relativno laki za negu jer su hipoalergeni i imaju niske zahteve za održavanjem. Imaju malo prirodnih predatora tako da predstavljaju malu pretnju vlasnicima kuća. Osim toga, oni su generalno otvoreni i društveni, što ih čini odličnim izborom za porodice ili pojedince koji su zainteresovani za uzgoj zečeva. Neki ljudi su ih čak koristili kao terapijske životinje zbog njihove prijateljske prirode. Generalno, patuljasti zečevi su odlični kućni ljubimci za svakoga ko traži mirnog i prijateljskog ljubimca.

Kontaktirajte nas

Kako bismo Vam poslali trenutnu ponudu, obratite nam se na broj telefona 063237976 ili na nekom od naših profila na društvenim mrežama Fejsbuk, Instagram ili TikTok.

+38163237976

Prodaja kunića

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *